Beste mobiele airco 2021

Als je een mobiele airco gaat aankopen, wil je natuurlijk wel weten dat je een goed apparaat in huis haalt. Dan is het fijn als je terug kunt vallen op reviews van gebruikers en tests van verschillende platforms. Zo weet je al een beetje wat je in huis haalt. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Honeywell als betrouwbaar merk

Er is niet maar één merk dat de beste mobiele airco’s levert. Er zijn een aantal merken die vaak goed scoren in testen of waar consumenten goede ervaringen in een review. Zo heeft De’Longhi een aantal verschillende goede mobiele airco’s uitgebracht. Ook Aspen, AEG, Honeywell en Trotec kom je regelmatig bovenaan testen en reviews tegen. Inventum staat bekend als merk dat goedkopere modellen met toch goede prestaties op de markt brengt. Natuurlijk zit er wel verschil tussen verschillende modellen van merken. Vergelijk dus altijd kritisch.

» Meer informatie

Beste kwaliteit prijshouding met AEG

Als je wil weten wat de beste koop is, moet je niet alleen prestaties, maar ook de prijs meenemen in je vergelijking. Veel goede mobiele airco’s zijn behoorlijk duur. Een mobiele airco met een goede prijs-kwaliteitsverhouding is de AEG AXP354538CW ChillFlex Pro. Met deze airco heb je binnen no-time je kamer op een aangename temperatuur. En als je gebruik maakt van de speciale nachtmodus, heb je ‘s nachts ook geen last van het geluid. Ideaal!

» Meer informatie

Aspen als beste gekozen door consumentenbond

Vaak kijken mensen naar testen van de Consumentenbond als zij een nieuw apparaat willen aanschaffen. Helaas heeft de Consumentenbond nog geen mobiele airco’s getest en is dus niet te zeggen welke airco als beste uit de test komt. Als we naar andere testen kijken zien we bijvoorbeeld dat de Aspen Xtra vaak goed uit de test komt.

» Meer informatie

Fuave mobiele airco voor in huis

Fuave was in 2020 het meest populaire merk gezien de prijs. Wat de beste mobiele airco voor thuisgebruik is, hangt af van een aantal factoren. Kijk naar het formaat van de ruimte, het geluidsniveau, jouw budget en het energieverbruik. Bepaal zelf wat je belangrijk vindt en vergelijk mobiele airco’s die aan jouw wensen voldoen. Zo kom je uit op de airco die het beste in jouw huis past.

» Meer informatie

DeLonghi als best getest: een goede aankoop

Een merk wat al lang mee gaat is DeLonghi. Mobiele airco’s worden regelmatig door verschillende partijen getest. Als je gebruik wil maken van een test voor aankoop, is aan te raden om verschillende airco’s met elkaar te vergelijken. Bepaal welke specificaties voor jou het belangrijkste zijn en vergelijk een aantal airco’s die goed uit testen komen op deze punten met elkaar.

» Meer informatie

ModelPrijsRatingReview
De’Longhi PAC N82 ECO€ 599,-⭐⭐⭐⭐⭐ (28 reviews)“Heerlijke airco makkelijke bediening maakt niet erg veel geluid.”
AEG AXP26U338BW€ 699,-⭐⭐⭐⭐⭐ (43 reviews)“Installatie was redelijk makkelijk, tenminste toen ik dankzij youtube doorhad dat je het mondstuk aan de uitlaat tegen de klok in moest vastdraaien (!!) en niet, zoals het mondstuk dat aan het apparaat zelf moet, met de klok mee… Ik heb een AEG AWK01 Raamafdichtingskit Mobiele Airco plus verlengstuk erbij gekocht, en dat maakt dat er maar miniem lucht terug langs het raam komt. Helaas niet bij stil gestaan dat mijn ramen van het ouderwetse houten soort is, waardoor het niet luchtdicht kan worden afgesloten. Hoe dan ook, de combinatie airco en afdichting zorgt voor zeker 8 graden verkoeling ten opzichte van de buitentemperatuur. Happy!”
Carrier 51QPD012N7S€ 649,-⭐⭐⭐⭐⭐ (4 reviews)“De airco werkt goed, en er zitten handige hulpstukken bij om de slang uit het raam te hangen. Installatie is eenvoudig en de bediening gebruiksvriendelijk.
De levering verliep heel soepel, het was binnen een dag bezorgd en ik werd een half uur van te voren gebeld door de koerier, superhandig!
Over het algemeen ben ik dus zeer tevreden!”
Aspen Xtra€ 619,-⭐⭐⭐⭐⭐ (7 reviews)“Airco besteld en binnen een paar dagen ontvangen, ondanks Corona. Was goed verpakt en funkioneert uitstekend.
En het geluid is heel goed te harden, vooral na het bereiken van de gevraagde temperatuur. Dan is het nog minder dan onze centrale afzuiging”
Fuave acb14k01€ 699,-⭐⭐⭐⭐ (14 reviews)“Goede airco voor een mooie prijs. Erg stil en koelt goed.”
Fuave ACB12K01€ 649,-⭐⭐⭐⭐ (14 reviews)“Product doet wat hij moet doen. In zijn prijsklasse zeker een goed ding. Makkelijk in gebruik, fijn dat er ook een raamset wordt meegeleverd om de slang te monteren. Is wel groot en zwaar, wel te verwachten met een mobiele airco.”
De’Longhi PAC CN93 ECO€ 649,-⭐⭐⭐⭐ (28 reviews“Na jarenlang twijfelen of het wel de moeite waard zou zijn uiteindelijk net op tijd en voordelige prijs deze airco aangeschaft. Ik ben er super blij mee, geluid van koelte is fijn, geluid van de tv komt er overheen. Kamer is in korte tijd flink koelere maakt jet heel aangenaam.”
Tristar AC-5477 3-in-1 – Mobiele airco€ 304,-⭐⭐⭐⭐ (103 reviews)“Handig om een kleine ruimte te koelen. Is niet heel stil dus meestal zetten we de airco een uurtje voor het slapen gaan aan en af en toe ‘s nachts nog even.”

Mobiele airco reviews

Wat nou echt de beste mobiele airco is, hangt af aan wie je het vraagt. Technische specificaties kun je wel vergelijken, maar iedereen hecht aan andere factoren veel waarde. Misschien zoek je een hele stille mobiele airco, om lekker naast te kunnen slapen. Of misschien heb je maar een beperkt budget tot je beschikking. Dit speelt allemaal mee bij je keus voor de beste mobiele airco voor in huis. De Trotec PAC 3500 SH is een aanrader als je een stille airco, voor op bijvoorbeeld je slaapkamer, zoekt. De AEG AXP34U338HW is ideaal als je een krachtige, maar toch energiezuinige mobiele airco zoekt. De Suntec Wellness Impuls 2.0+ is een veelzijdig apparaat, dat naast een airco functie ook een ventilatie- en ontvochtigingsfunctie heeft. Daardoor is dit apparaat het gehele jaar te gebruiken.

Beste split airco van 2021

Een mobiele airco is erg fijn, maar het nadeel is wel dat er altijd een afvoerslang naar buiten moet. Anders kan de airco de warme lucht niet afvoeren en blijft de ruimte nog steeds te warm. Als je dit niet wil, kun je kiezen voor een split-unit airco. Een split-unit airco bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. Een groot voordeel hiervan is dat een split airco een stuk stiller is dan de monoblock variant. Vaak zijn split airco’s vaste units, maar er bestaan ook mobiele split airco’s. Als je een mobiele airco zonder slang wil, is dit zeker een interessante optie. Een nadeel is wel dat een split unit airco vaak veel duurder is dan een monoblock.

Als je toch wil investeren in een goede mobiele split airco, dan is de Trotec PAC 4600 een echte aanrader. De airco heeft een groot koelvermogen is daarom geschikt voor grote ruimtes. Een andere goede optie is de Argoclima Ulisse 13 DCI ECO. Deze heeft een wat lager energieverbruik dan de Trotec, maar ook een iets lager koelvermogen. Het is dus maar net wat voor jou belangrijk is.

Beste mobiele airco zonder slang

Een mobiele airco zonder slang werkt eigenlijk nooit goed. De airco moet namelijk de warmte ergens kwijt kunnen en zonder afvoerslang of buitenunit is dit niet mogelijk. Als je toch per se een mobiele airco zonder slang wil, kun je een split unit airco overwegen. Dit is echter wel een flinke investering. Een andere optie is het aanschaffen van een aircooler. Dit is geen airco, en zal de ruimte dus ook maar enkele graden kunnen afkoelen, maar werkt wel beter dan een traditionele ventilator.

De beste keus

De beste keus mobiele airco kun je dus eigenlijk alleen zelf maken. Door te kijken naar reviews en ervaringen van andere gebruikers en verschillende tests kun je wel een beeld vormen, maar uiteindelijk is elke situatie anders. Bepaal dus zelf wat er voor jou belangrijk is en maak op basis daarvan je keuze. Dan zul je het langst genieten van de voor jou beste mobiele airco.