Een Aspen mobiele airco kopen in 2022

Tijdens warme zomerdagen is het fijn als je wat verkoeling in huis hebt. Een mobiele airco kan dan een goede optie zijn. Er zijn veel verschillende merken mobiele airco’s te koop. Een van die merken is Aspen. Er zijn niet zo heel veel mobiele airco’s van dit merk op de markt, maar de paar modellen die er zijn, zijn zeker het overwegen waard. Om je een beetje op weg te helpen lees je hier alles over de verschillende mobiele airco’s van Aspen.

Uitgelichte Aspen airco’s

Aspen Extra Eco – Mobiele airco

Uitgelicht

VOOR € 629,-

Aspen Xtra - Mobiele Airco

Aspen Xtra – Mobiele Airco

Uitgelicht

VOOR € 564,-

Aspen aux - Mobiele airco

Aspen aux – Mobiele airco

Uitgelicht

VOOR € 525,-

Aspen Xtra Eco

Energielabel A
Slaapmodus
Afstandbediening
12000 BTU (27-44m2)
63 dB

Een milieuvriendelijke mobiele airco met de Aspen Xtra Eco

De mobiele airco’s van Aspen zijn erg energiezuinig. Zowel de AX3001/1 als de AX3006/1, AX3007/1 en de AX3008/1 hebben een speciale eco-modus, waarmee je extra energie kunt besparen. Sowieso hebben de airco’s allemaal een energielabel A. Bovendien maken de Aspen airco’s gebruik van milieuvriendelijk koelmiddel. Toch zijn de airco’s erg krachtig en krijgen ze goede reviews van gebruikers. Ze hebben een handige slaapmodus, waardoor je zelfs in een heerlijk koele kamer kunt slapen. De bediening verloopt via de afstandsbediening of via het duidelijke display op het apparaat zelf.

Aspen Aux 3.4 kW

Met afvoerslang
65 dB
12.000 BTU (27-44m2)
Energielabel A
Met afstandbediening

Aspen Xtra mobiele airco met een vermogen van 3,4 of 3,5 of 3,6 kW

De vier modellen van Aspen Xtra lijken behoorlijk op elkaar. Allemaal hebben ze een vermogen van 12.000 BTU. Hiermee kunnen ze ruimtes tot ongeveer 40 vierkante meter koelen. Hoe groot de ruimte is die zij daadwerkelijk kunnen koelen hangt onder andere af van de mate van isolatie van de ruimte. Het aantal kilowatt dat zij voor het koelen gebruiken wisselt tussen de 3,4 en 3,6 kW. Hierin verschillen de modellen dus minimaal.

Waar wel een groot verschil tussen zit is de AX3001/1 en de andere modellen. De AX3001/1 kan namelijk alleen maar koelen, terwijl de andere modellen ook kunnen verwarmen. Dat kan een groot voordeel zijn. Zo kun je het apparaat niet alleen op warme dagen, maar juist ook op koude dagen gebruiken. Verder lopen de specificaties van de modellen minimaal uit elkaar. Zo hebben ze allemaal een timer en ontvochtigen ze allemaal de lucht. Er is geen aparte condensafvoer nodig.

Aspen Comfort Line

Energielabel A
All-in-one: koelen, verwarmen, ontluchtigen
Met afvoerslang
65 dB
12.000 BTU (27-44m2)

Comfort Line/Aspen

Er is ook een airconditioner op de markt gebracht onder de naam Comfort Line/Aspen. Deze mobiele airco kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Net als de Aspen Xtra modellen is deze airco erg energiezuinig. Het is een krachtige airco, verpakt in een compact jasje. Ook deze airco werkt met het milieuvriendelijke R290 koelmiddel. Het apparaat bedienen doe je door middel van de afstandsbediening of op het grote display. Een nadeel van deze Comfort Line/Aspen airco is dat dit model wel een aparte condensafvoer nodig heeft, terwijl dit bij de Aspen Xtra modellen in de luchtafvoer ingebouwd zit.

Het design van de Aspen Xtra Eco mobiele airco’s

Je zult een mobiele airco niet direct uitzoeken op het uiterlijk, maar het oog wil ook wat. Gelukkig komt dat bij de Aspen Xtra airco’s helemaal goed. Het design van deze airco’s is minimalistisch en strak. Het zijn compacte apparaten, die eigenlijk in elk interieur passen. Het maakt dus niet uit of je de airco op je slaapkamer, werkkamer of in de woonkamer wil plaatsen.

Aspen Xtra mobiele airco handleiding

Als je een Aspen Xtra airco hebt aangeschaft, wil je natuurlijk wel weten hoe je deze het beste kunt installeren en gebruiken. Gelukkig zit er een duidelijke handleiding bij het apparaat. De handleiding is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Nederlands. Mocht je de handleiding kwijtraken en deze op een later moment toch nog nodig hebben, is de gebruiksaanwijzing gelukkig ook online terug te vinden. Zo heb je altijd alle informatie over je airco binnen handbereik.