Mobiele airco afvoer oplossingen

Zoals aangegeven is het van cruciaal belang om de afvoeroplossing van jouw airconditioning zo goed mogelijk in orde te hebben, zodat je zorgt dat je er optimaal rendement uit haalt, niet te veel energie verbruikt en natuurlijk die gewenste verkoeling hebt. Sluit de mobiele airco aan op de afvoer met de volgende stappen:

Uitgelichte airco’s met afvoer oplossingen

Aspen AX3007-1 mobiele airco

Aspen AX3007-1 mobiele airco

Aanbieding

VOOR € 469,-

LuxerLiving Aircooler

LuxerLiving luchtkoeler (aircooler) zonder slang

Aanbieding

VOOR € 129,95
LET OP GEEN MOBIELE AIRCO

MESA Living – Mobiele Airco

Aanbieding

VOOR €199,-

1. Een mobiele airco dient dicht bij het raam geplaatst te worden

De afvoerslangen van een mobiele airco zijn meestal rond de 1.5 meter. Hierdoor is het dus onmogelijk om deze in de andere kant van de kamer of het huis te plaatsen.

2. Gebruik goede raamafdekking

Voor optimaal gebruik, dien je er echt voor te zorgen dat er geen warmte meer het huis terug in kan komen. Dat betekent dus ook dat de afvoerslang zo goed mogelijk naar buiten moet worden geleid zonder dat er warme lucht van buiten naar binnen kan komen. Hiervoor bestaan speciale raamafdekkingen of afdichtingen die hierbij kunnen helpen. Vaak komen deze met een speciale doorvoerset en zijn ze geschikt voor vele type ramen.

Het is ook mogelijk om de warme lucht via een gat in de muur af te voeren. Hiermee verlies je alleen de mobiliteit waarvoor je mogelijk een mobiele airco gekozen hebt.

3. Zorg dat je de afvoerslang nooit verlengt (!)

Sommige mensen willen hun airco niet bij een raam hebben staan en kiezen er dan voor om de afvoerslang te verlengen, maar dit wordt sterk afgeraden. Dit gaat echt ten koste van de capaciteit en effectiviteit van de mobiele airco en zal ervoor zorgen dat er alsnog warme lucht binnen zal komen. Dan kun je toch beter gaan voor een oplossing met een gat in de muur.

4. Werk de afvoerslang mooi weg

Voordat je deze weg probeert te werken, zou je de afvoerslang ook nog kunnen isoleren voor optimaal effect. Dit kan door isolatiemateriaal te gebruiken of door er een grotere slang omheen te leggen. Dit laatste zal optisch misschien niet altijd de voorkeur hebben. Sowieso staat een afvoerslang misschien niet altijd even mooi in de inrichting van een huis. Probeer deze dus mooi te verwerken in een goot of met een kastje zodat je er zo min mogelijk last van hebt.

5. Zorg dat de afvoerslang zo recht mogelijk hangt

Het is van belang om de afvoerslang idealiter horizontaal neer te leggen en zo recht mogelijk wanneer deze wordt aangesloten. Dit zorgt ervoor dat de mobiele airco goed werkt. Een bocht of knik in de slang kan snel zorgen voor suboptimale afvoer van de lucht of dat de lucht zelfs helemaal niet kan worden afgevoerd.

Tot slot hebben mensen vaak vragen over het aansluiten van de mobiele airco en afvoerslang aan interne ventilatie of afzuiging-installaties. Hoewel dit mogelijk is, kan dit nadelig effect hebben op de afzuiging in jouw woning.